2008. november 10., hétfő

Másnap

"Aludtam" rá egyet. Pár órát.
Végül is ironikus, hogy meghosszabbították az életem, én meg hisztizek, hogy de mér' csak ennyivel, mikor nem is tudhatom, hogy mennyi az az ennyi. Lehet, hogy mondjuk lenne 10 évem, de a kilencedikben elüt egy autó, kitör a harmadik világháború, vagy meghalok méhnyakrákban vagy multivitamin- vagy csokitúladagolásban, ha így folytatom... vagy elmegyek szorongásoldó pszichotróp gyógyszereket íratni, amik szétrombolják a májam, vagy.
És az is roppant vicces, hogy mindezidáig, mondjuk konkrétan pár évvel ezelőttig kifejezetten akartam, hogy legyen már vége ennek az egész életnek nevezett gyötrődésnek, és tessék, most meg nyoma sincs bennem semmilyen halálvágynak, hanem ellenkezőleg.
Ki érti magamat?!
Most lenne jó depresszív zenékben tobzódó, My Dying Bride-ot hallgató huszonévesnek lenni!
De hát ezt elszúrtam... :P

7 megjegyzés:

  1. Ezt találtam még arról, ami a Te lakód volt:

    Oligodendroglioma

    40-50 éves korban a leggyakoribb; supratentorialis elhelyezkedésû daganat, lassan növekszik, benignus lefolyású. Ritkán látható III (IV). fokozatú szövettani kép. Általában sejtdús, kevés mitosissal, 90 % felett látható calcium lerakódás.
    A lassú növekedés folytán nagy méreteket érhet el, míg az elsô klinikai jelek, - a betegek felénél - epilepsias rosszullétek észlelhetôk. A focalis tünetek (frontalis és temporalis localisatio) mellett 80 %-ban epilepsiat okoz a kérgi érintettség miatt. Egyszerû koponya felvételen is látható a finom meszesedés a daganatban. ( 5. ábra )
    A CT (MR) 90 %-ban meszesedést mutat, az esetek felében kontrasztanyag halmozást és irregularis densitású (jelintenzitású) képet ad, körülírt határ nélkül.
    Kezelése: nyomásfokozódás esetén sebészi, a recidiva hajlama lassú, a késôbbiekben - már többszöri recidiva után -, a szövettani kép malignisalódása esetén jön szóba irradiatios kezelés.

    Ez azért nem olyan rossz, szerintem. :)

    Évi

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nem ismerjük egymást, de olvastam a blogod, mert apum most ment el a héten agydagiban, s mikor még velünk volt és beírtam a googleba a szörnyű szót, akkor ezt a helyet is kiadta. Szorítottam, hogy neked ne az legyen, ami nekünk. Szerencsére neked jobbik fajtája van. Én is fehérvári vagyok. Meg szeretném kérdezni, hogy milyen gyógyszereket kell szedned ezután, mert nekünk maradt,s hátha elfogadnád. Erőt, kitartást! A mimnetre nem mentél még fel? Nagyon jó kis csapat van a rákfórumon, sok jó tanácsot tudnak adni! Niki

    VálaszTörlés
  3. Kedves Niki!
    Nem kaptam gyógyszereket, és sugárra sem kell mennem. December 4-én lesz kontroll. Mindössze ennyit tudok.
    Üdv.
    G

    VálaszTörlés
  4. Szia Gabi!

    Be-bekukkantok a blogodba, remélem napról napra erősebb vagy.
    Kicsi lányod már egyre többet lehet veled, és boldogan fedezed fel azokat a csodákat amiket nap mint nap mutat neked.

    Millo pusz és ölelés :-)

    VálaszTörlés
  5. Szia Gabi!

    Ma voltam kontrollon. Egészséges vagyok. Nyold és fél éve operáltak tüdőrákkal. A ráknak a legagreszivabb fajtáját vették ki a tüdőmből. Nem volt sok reményem. És itt vagyok. Ezt én az orvosoknak és az agykontrollnak köszönhetem. Nekem bevállik az öngyógyitás. A belső erőm nem hagy cserben. Neked is ezt ajánlom. Hiszem azt, hogy ezt Te is meg tudod csinálni és nem fog visszafejlődni a daganat a fejedben.

    Sok szeretettel puszillak

    Éva

    VálaszTörlés
  6. Éva, én nagyon irigykedek! :-) Már én is szeretnék ilyen szépeket hallani. Gratulálok neked, és örülök, hogy jól vagy.

    VálaszTörlés
  7. Drága Vikikém!

    Hiszem, hogy a belső erőm nélkül nem tudtam volna meggyógyulni. Minden nap programozok és hálás vagyok azért, hogy egészséges vagyok. Naponta töbször eszembe jut és mondom magamban, hogy egészséges vagyok. Ilyenkor az egész testem előnti valami melegség és fantasztikus boldogság. Biztos vagyok abban, hogy mükődik az öngyógyitás ha a beteg nagyon erősen hisz benne.

    Puszillak

    Éva

    VálaszTörlés