2008. november 10., hétfő

Oligodendroglióma

Az oligodendroglióma az agydaganatok egyik típusa, idegszövet eredetű daganat. Általában középkorú embereknél jelentkezik, és többnyire lassan növekvő tumor. A grade 2 a daganat szövettani rosszindulatúságának mértékére utal, ez az érték közepesen rosszindulatú daganatot jelent.

Legsűrűbben 45-50 éves korban fordul elő. Szövettanilag jóindulatú daganatnak számít (rosszindulatú formája az oligodendroglioblastoma), ám gyakran beszűri a környezetét, emiatt teljes egészében nagyon ritkán távolítható el. Ebből következően kiújulása ugyancsak borítékolható, ám a klinikai gyakorlatban fellelhetők olyan esetek is, amikor többszöri operációval a betegnek 15-20 éves túlélést is tudtak biztosítani az orvosok.

http://www.rakgyogyitas.hu

4 megjegyzés:

 1. De jó, lehet agysebészkedni. :/
  A wikipédia azt írja hogy tulajdonképpen jóindulatú daganat, (tehát nem képez áttéteket), viszont mégis gyógyíthatatlan, mivel lassan beszűrődik az egészséges szövetbe. Tényleg nem túl rózsás kilátások. :(
  Viszont azt is írja, hogy kemoterápiával elég jól lehet kezelni műtét után. Bízzunk a legjobbakban...

  VálaszTörlés
 2. Kedves Prof,
  (oligodendroglioma)

  Én nem állíthanám,hogy gyógyíthatatlan. Nekem mindenhol operállni szerették volna Japántól Amerikáig én nem hagytam 2005 től 2007- re 6,5 cm-ről 7,5 cm-re nőt.
  Aztán 2007-ben életmódot változtattam és 2007-ről-2009-re az orvosok szerint is 80-90 százalékot csökkent. 2009-2010 -re ujabb 30 százalékot. Az MRI-in jól láthatóak az eredmények, műtét és kemoterápia nélkül. Ha valakit érdekel szívessen segítek. A sejtjeinkbe lévő protonok és elektronok számát vissza állítani, illetve étkezésünket életmódunkat megváltoztatni hogy akiváltó ok megszünjön. Ha ez megtörténik sejtjeink 7 évente cserélődnek valamint az elktronok és a protonok miatt redukálló képes lesz a testünk.
  csapai@hotmail.com

  Sok szeretettel............

  VálaszTörlés
 3. Üdv mindenkinek!

  nekem sajnos 13 éves öcsém áll egy operácio elött!
  3 éve már volt neki egy,de azóta nőt sajnos a daganata.
  esetleg bárki,bármilyen tapasztalatot tudna mondani,vagy tanácsot tudna adni?
  strosek89@freemail.hu

  VálaszTörlés
 4. Üdv mindenkinek!

  Sajnos 13 éves öcsém ebben a betegségen szenved !
  már volt egy operációja 10 éves korában,és ismét műtétre vár.
  Esetleg bárki bármilyen tapasztalatról tudna írni,vagy bármilyen tanácsot,segítséget tudna adni?

  mr.twojz@gmail.com

  VálaszTörlés