2013. január 30., szerda

David Servan-Schreiber: A rák ellen

Egy, a fehérvári Paleo Központba (igen-igen új, nagyon klassz munkám is van az újságírás mellett!!) járó vásárlónk ajánlotta, hogy feltétlen olvassam el. 

A Libri ezt írja a könyvről:  

A szerző tehetséges és ígéretes agykutatónak indult, 31 éves korában azonban kiderült, hogy agydaganata van. Személyes hangvételű, mélyen megindító könyvében nem csupán a rákkal vívott küzdelmét kísérhetjük végig, de tanúi lehetünk annak a gyökeres átalakulásnak is, ahogyan a hagyományos orvostudomány kizárólagos hívéből az embert testi-lelki egységében szemlélő orvossá vált, aki felismerte: testünk természetes védekező rendszereinek sokoldalú mozgósításával igenis leküzdhető (sőt megelőzhető) a rák. Könyvéből többek között megtudhatjuk: - hogyan ötvözhetők a hagyományos orvosi kezelések az alternatív gyógyító eljárásokkal - hogyan állítsuk össze étrendünket úgy, hogy kerüljük a rákkeltő ételeket, ugyanakkor növeljük a rák ellen ható, az immunrendszert erősítő élelmiszerek mennyiségét - hogyan szűrjük ki környezetünkből a veszélyes anyagokat: rákkeltő háztartási szerek és helyettesítőik - miképpen küzdhetjük le a rákkal szembeni tehetetlenség érzését, serkenthetjük pszichésen immunrendszerünk erőit, szerezhetjük vissza testi-lelki egyensúlyunkat - milyen nagy szerepe van a rák elleni védekezésben a testmozgásnak, a jógának és a meditációnak A szerző magyarázatai világosak és közérthetőek, érveléseit a legfrissebb tudományos adatokkal támasztja alá. Könyve egyszerre személyes hangvételű memoár, nívós ismeretterjesztő munka és önsegítő irodalom. "A rák elsősorban nem genetikai eredetű – az életmódunkkal függ össze."

1 megjegyzés:

  1. Kedves Gabi!En is olvastam a konyvet es hiszek benne!!Csak most talaltam a blogodra,testveremnel agytumort diagnosztizaltak,mar tulvagyunk a muteten,jelenleg zajlik a kemo es a sugar!Hogy erzed magad??

    VálaszTörlés