2009. január 23., péntek

BBC - Tények a vitaminokról

Magyar cím: BBC - Tények a vitaminokról - M2 - TV rip
Angol cím: "Horizon" The Truth About Vitamins
Megjelenése: 2004

Európa szerte dúl az egészség forradalom. Az emberek csak Angliában évi 300 millió fontot költenek olyan tablettákra, melyekről azt hiszik, csodálatos és természetes módon megelőzik, vagy egyenesen meggyógyítják legrettegettebb betegségeinket. Minden nap több millió ember kapkodja be a különféle vitaminokat legyen az - C vitamin, A vitamin, B vitamin, E vitamin - meggyőződve arról, hogy ezáltal máris gondoskodott egészségének megóvásáról. Azonban mint mindennel az életben, a vitaminokkal is mértékkel kell bánnunk - ellenkező esetben komoly egészség károsodásnak tehetjük ki magunkat, és óriási tévedés azt hinni, hogy csak a gyógyszerszedésnek van, az extra nagy adag vitamin szedésnek nem lehetnek mellékhatásai.

A vitaminok biokémiai katalizátorok. A katalizátorok olyan kémiai anyagok, amelyek a kémiai folyamatokat meggyorsítják és a reakció végén változatlanul visszamaradnak. Működésük bonyolult folyamat, olyan reakció utat nyitnak meg, amelyeknek kisebb az aktiválási energiájuk, mint az eredeti átalakulásnak. És mindig kis mennyiségben van rájuk szükség és egyben a szervezetünk számára nélkülözhetetlen anyagok. Nyilván ha ezt a szükséges mennyiséget nem kapja meg a szervezet, az a működésének a rovására megy. Egy jól vitamin ellátott szervezet viszont a betegségekkel szemben is ellen állóbb lesz, illetve könnyben gyógyul. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy mindezen túl a vitaminoknak valami különleges, plusz gyógyító hatása lenne.

Aki extra nagy adag vitamint fogyaszt, (ez például a C vitamin esetén napi akár 5000 mg-ot vagy még többet jelent - a Béres Actival Max multivitamin tablettában is csak 300 mg van) az nem csak az egészségét veszélyezteti - olyan következményekkel amik esetleg csak egy évtized múltán jelentkeznek - hanem minimum a pénzét is kidobja az ablakon, mellyel egyedül a vitaminbizniszelő sarlatánok anyagi bevételeit gyarapítja.

Letöltési segédlet: http://torrentkereso.hu/?v=torrent&id=278918

17 megjegyzés:

  1. Sziasztok, Szia Gabi!!

    Folyamatosan gyűjtögetem a cikkeket, és újabb gyógymódokat, a legújabbak, amikkel találkoztam, ha valakit esetleg érdekel:

    Rízskorpa
    Apigenin (www.apigenin.de, www.patkonyelv.hu)
    szódabikarbónás kúra

    Puszi, és mielőbbi tartós gyógyulást mindenkinek

    VálaszTörlés
  2. Szia Gabi!

    Azért én ezzel vitatkoznék picit
    Ajánlom elolvasni dr. Lenkei Gábor Cenzúrázott Egészség c. könyvét
    www.drlenkei.hu

    Többek között a daganatok is gyógyíthatók exra nagy adag vitaminnal

    VálaszTörlés
  3. Kedves Névtelen!

    Dr Lenkei ha jól tudom, valamilyen szinten kapcsolódik a szcientológiához, mely "vallás" szerint nem hisznek a gyógyszerekben, és ezeket nem is alkalmazzák betegségek esetében, viszont hisznek a vitaminokban és egyebekben. Nem tudok részletes infókat, mert nem merültem el annyira a témában.
    Viszont ha úgy van ahogyan mondod szeretnék látni orvosilag IS alátámasztott dokumentációt látni erre vonatkozóan. Ha valaki mondjuk Anaplasticus Olgiodendrogliomával vagy Gliomával, vagy Astrocytomával legyen az grade II-es vagy III-as, IV-es,már 20-30 éve tünetmentesen él, már elfogadom.
    Nem kötekszem, de ha van ilyen tudni szeretnék róla, mert kipróbálnám ezt a gyógymódot is.
    Üdv

    VálaszTörlés
  4. Én úgytudom hogy csak mostanában lett szcientiológus.
    Olvasd el a könyvét
    Szerintem azért van benne igazság is

    http://torrentkereso.hu/?v=torrent&id=256589

    VálaszTörlés
  5. Kedves Névtelen!

    Olvastam Lenkei könyvét, még a megjelenés hetében, az sem tegnap volt. Sőt mi több, a vitamincsomagjai egyikét is fogyasztottam. Újabban a
    Vitaminkirály multivitaminjait szedtem, legújabban pedig nem szedek semmilyen táplálékkiegészítőt, vitamint, tablettát. Saját préselésű
    gyümölcs- és zöldségleveket iszom.

    Nagyon sok dolgot átértékeltem az életemben, és arra az elhatározásra jutottam, hogy csak olyan dolgokkal foglalkozom, amelyekre van ráhatásom. A te gondolkodásmódodra és életedre nekem nincsen, ezért nem is szállok vitába azzal a kijelentéseddel, amelyet nyilván nem a saját hosszú évtizedekig tartó nyomonkövetéses kutatásaidra alapoztál, amely szerint "Többek között a daganatok is gyógyíthatók exra nagy adag vitaminnal". Szíved (eszed) joga ezt állítani. Ugyanakkor nagy valószínűséggel a daganatokat NEM VITAMINHIÁNY okozza. Vitaminokkal pedig talán csak vitaminhiány okozta elváltozásokat lehet kezelni, de én ebben a témában sem kívánok megkérdőjelezhetetlen szentenciákat sugalmazni, mert nem vagyok biokémikus, sem orvos.

    Ugyanakkor a mondatod más emberek szerint a következőképpen is folytatható:

    Többek között a daganatok is gyógyíthatók:
    * biomágneses rezgéssel,
    * vércsoportnak megfelelő táplálkozással,
    * antioxidáns táplálékkiegeszítők szedésével, zöldteával,
    * a tejfogasztás, a szója, a genetikailag módositott ételek, a növényvédőszerekkel kezelt zöldségek, a nagyüzemi állatartásban nevelt állati hús fogyasztásának elhagyásával,
    * makrobiotikus, vegetariánus, frugivor táplálkozási móddal, Gerson-terápiával
    * nyerslékúrával, léböjtökkel,
    * Meregtelenitéssel, vastagbélterápiával, lúgosítással
    * homeopátiával
    * Ceragem-masszázzsal
    * B17 vitaminnal, intravénás, minimum 5000 mg-os C-vitamin injekcióval, noni dzsússzal, búzafűvel, CoD teával, Flor Essence-szel, Avemarral, Culevittel,
    * relaxációval,vizualizációval, agykontrollal, akupunktúrával,
    * imádkozással, meditációval,
    *elektro-hipertermiával,
    * polarizált fényterápiával,
    * Dr Hummel Mikrorostos biogéljével,
    * Dr Hamer újgermán medicinájával, kineziológiával, auraelemzéssel, pszichoterápiával,angyalokkal való kapcsolatfelvétellel, reinkarnációs utazással, belső utazással
    * mindenféle MLM-rendszerben értékesített termékkel

    De ha te azon, általam nem ismert és a média által sem reklámozott, sőt a Lenkei oldalán sem ismertetett, daganatból gyógyult volt betegek közé tartozol, akik állítólag extra nagy adag multivitaminnal gyógyultak meg daganatos betegségükből, akkor ezúton is elnézésedet (és a telefonszámodat) kérem. :-)

    További szép napot nektek!

    VálaszTörlés
  6. Szia Gabi!
    Csak azt akartam hogy ismerd meg a másik nézőpontot is.
    Egyébként naív voltam hogy azthittem nem foglalkoztál eleget a témával.

    Hálaistennek eddig nem volt ilyenirányú tapasztalatom, úgyhogy nemtudom bizonyítani hogy hatékony e ez a módszer.
    Egyébként nagyon kevés az a mennyiség amennyi vitamin az Actival, Centrum, Supradyn stb. termékekben megtalálható.

    Kétszer szedtem egy havi alap adagot, de gondot okozott a sok tabletta ill a förtelmes ízű folyékony változat lenyelése.

    VálaszTörlés
  7. Drága Zsola!

    Nem voltál naív szerintem, csak nem tudhattad, hogy én éppen a "másik oldalról" érkeztem a hagyományos, racionális orvoslás késes-szikés-genetikai okokkal magyarázó világába. :-))

    Nézd, ha a hitemen és az alternatív terápiákba vetett bizodalmamon múlott volna kizárólag az állapotom, akkor most már nem is igen írogathatnék ide se... Sőt nagyon is elképzelhető, hogy valahol a fűzfák alatt egy csendes helyen pihengetnék - örökre. Nem vicc. Én nagyon komolyan hittem benne és akartam is, hogy úgy legyen, hogy csak alternatív módon fogok meggyógyulni, ad absurdum magam tüntetem el vizualizációs gyakorlatokkal a daganatot. És engem nagyon komolyan észhez kellett téríteni, hogy igenis bele kell mennem a koponyafeltárásba, mert nem játszhatok a saját életemmel bármennyire is hiszek a "táltosoknak", "angyalosoknak", "vitaminosoknak"...

    Sok illúzióval lettem szegényebb, bár nem sajnálom, mert a racionalitásom, a szkeptikus hozzáállásom kezd visszatérni. Biztosan vannak olyanok, akik kizárólag a hitük és az egyéb módszerekbe, akár a vitaminokba vetett hitük segítségével képesek meggyógyulni, én nem tartozom közéjük, viszont hálával tartozom mindenkinek, aki nem hagyta, hogy a vesztembe rohanjak.

    És az agysebészemnek is nagyon hálás vagyok természetesen. Az egyik bejegyzésemben írtam is, hogy beszélgettem vele a spontán vagy csodás gyógyulásokról, azt mondta, ő ilyesmivel nem találkozott, illetve rákérdeztem a vitaminokra is, és azt mondta, ha neki lenne milliárdos vitaminbiznisze, ő is azt állítaná, hogy lehet daganatokat és bármi mást multivitaminnal elmúlasztani. Bár a Monty Python óta azt is tudjuk, hogy birkavesével meg földrengést lehet megelőzni. ;-))

    Na, én nem haragszom senkire, rád sem, csak érzékenyen érintenek ezek a feltevések.

    Puszillak!
    Gabi

    Ui.: Van egy leinformálható ismerősom, akinek veseköve lett a multivitaminoktól...

    VálaszTörlés
  8. Kedves Gabi!

    Ha még emlékszel rám, engem is Cirják Tanár Úr műtött, az én diagnózisom Anaplasticus Olgiodendroglioma, grade III. Jelenleg sugárkezelés alatt vagyok (30 volt a terv, már csak 8 van hátra!!) Kicsit megkopaszodtam, de egész jól bírom 16.-án megyek vissza dolgozni. Most kezdtem a relax jógát, magamért, erőnlétért, önismeretért. És egyéb segítséget is igénybe veszek: pszichiáter, kineziológus, (magamért és a küzdelemhez való erőért) gyümölcs és zöldséglevek...stb Meglátjuk, huh?
    Amiért írok neked, az egy könyv amit a figyelmedbe szeretnék ajánlani. Nem, nem gyógyító könyv. Egy doktor írta aki francia, de amerikában él, és 31 évesen derült ki h agydaganata van. Egy rákos hölgy azt mondta, h ő beszélt az orvosának erről a könyvről (usában) és azt mondta a doki, hha össze kéne foglalni minden ezzel kapcsolatos infót akkor ezt ajánlja - mert nem csak az orvosi részé taglalja, hanem az emberi, az emocionális dolgokat is. és beszél a táplálkozás és mozgás hatásairól...stb, stb. Sajnos magyarországon a könyv nem jelent meg, tehát csak angolul (esetleg németül) szerezhető be, amazon-on, keresztül. A címe: Anticancer - a new way of life, az író: David Servan-Schreiber MD, PhD. én még csak az elején tartok, de már most nagy hatással van rám. pl az első 15 oldalban ír Stephen Jay Gould-ról, aki szintén orvos volt és rákja volt (nem agydaganat) és 8 hónap volt az átlag-túlélés. ő nem nyugodott bele kutatott, írt, élt és 20 év múlva halt meg egy másik betegségben. Szóval úgy vagyok vele, h mindig van mit tanulni és sajnos az infó Mo-n nagyon kevés (nem a sarlatán és egyéb csoda gyógyszereket értem ezalatt, mert abból van dögivel! Sajnos) és az információ hatalom. És saját magunk határozzuk meg az életünket, egy kis genya tumor nem fog korlátozni, már csakazért sem! Minden jót neked! Kívánom, h a közelgő MR-ed tiszta legyen!

    Zsuzsi

    VálaszTörlés
  9. Kedves Zsuzsi!!

    Én is köszönöm neked ezt az információt, én is be fogom szerezni ezt a könyvet!! Nagyon jónak tűnik az alapján, amiket írsz. Fúhh, nekünk is most lesz MR-ünk, együtt izgulunk Gabival. Ilyenkor már nagyon rossz, már február eleje óta pánikolok, és görcsben van a gyomrom...

    VálaszTörlés
  10. A Lenkeivel nem csak az a baj, hogy scientológus, hanem, hogy a vitaminjai abszolút mesterségesek. (ha valaki megnézi, azért léteznek "természetes vitaminkészítmények" is)

    Én is szedtem anno tőle vitamincsomagot... semmi extrát nem éreztem tőle. Nem voltak mágikus hatásai, mint egyeseknél : )

    Sorbanállás közben pedig kiakadtam, hogy egyszerű eladók gyógyítják a pultnál az embereket. Meg ajánlgatják a Hobbard könyveit... és nagyon sokan kajálták is a dumájukat. : (

    Nem is szedem azóta a szarait.

    Gabi neked pedig egy nagy "hajrá Kovács néni"-t kívánok : )

    VálaszTörlés
  11. Kedves Viktória!

    Nagyon szívesen!
    Itt van egy másik, ezt még nem olvastam, de ezt írta róla egy oligo-s srác: ""Living Time" by Bernadine Healy, MD. She is a cardiologist and a former head of the National Institutes of Health (NIH) and the American Red Cross-She also had an Oligodendroglioma and is now doing fine.)" Szerintem ezt is megrendelem, kíváncsivá tett....

    Kívánom, hogy az MR-etek tiszta legyen! Nekem legközelebb áprilisban lesz MR-em. Remélem eltűnt a kis genya Olie, ahogy sokan nevezik, és jó ideig (hosszú-hosszú évekig) nem "találkozunk"!

    Amúgy ezzel az Anticancer könyvvel elég lassan haladok, az eleje sok tanulmányt, statisztikát, diagramokat, kísérletet taglal, számokkal alátámasztva- főleg orvosi dolgok, szöveg. Még egy angol anyanyelvűnek is nehéz megérteni mint hallom. Viszont rengeteg jó információt olvasok. próbálom felfogni és megérteni a rákot.
    Még 30 oldal és eljutok az Anticancer Action részhez. (mit tehetünk mi magunk -- részletes leírás a megfelelő táplálkozásról, környezeti hatásokról, lelki tényezőkről, visszaesésekről, mire van a testednek-lelkednek szüksége, h a lehető legjobb formában küzdjön a rák ellen...stb)

    Minden jót nektek! :)

    Zsuzsi

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!

    Ezt most kaptam, szerintem nagyon érdekes! Teljesen más forrás és máshonnan jött de érdekes módon összevág azzal amit Dr Servan-Schreiber ír a könyvében:
    http://oracvalues.com/

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok!

    Ezt ma kaptam egy agydagantos sráctól az USA-ból. Érdekes, és reméljük, h a kutatások jól végződnek és eljutnak hozzánk is! :)

    Zsuzsi

    VálaszTörlés
  14. Ja igen! A link:

    http://www.cancermonthly.com/iNP/view.asp?ID=239

    Bocsi! Kicsit fáradt vagyok, már dolgozom, igaz csak 4-6 órában de még kimerít!

    Zsuzsi

    VálaszTörlés
  15. Szia Zsuzsi,

    Ismét köszi a sok értékes infót, erről találtam magyar cikket is, ha valaki nem olyan jó angolból:

    http://drinfo.hu/pubmed/pubmed-rakkutatas/mentafele-segithet-a-rakos-betegeken

    Viki

    VálaszTörlés
  16. Kedves Gabi!

    Teljesen egyetértek. Dörnyei professzor Úr (Dr Dörnyi József) elmondása szerint az egyetlen megoldás a tápegész formában bevitt ételek, azaz nyers biokúltúrás zöldségek, gyümölcsök, amennyiben persze a lelki állapotunk is rendben van. De hozhatnám Nagy Attila rákutatót, aki 15 évig volt az USA-ban, s rájött, hogy a megoldás az egyensúlyi állapot (sugalmazásra...). Mit is jelent ez? Megfigyelések bizonyítják a rendszeres, napi fél kg céklát elfogyasztó daganatos betegeknél a tumor fél-1 éven belüli visszahúzódását. EZ még rendben is lenne, de mi van, ha valakinek éppen emésztőrendszeri daganata van? Akkor hogyan szívódik fel a tápanyag? Erre talált fel Dörnyei Professzor Úr egy szabadalmaztatott technológiát, melynek segítségével a zöldségek, gyümölcsök ún. instant (feltárt) formában vannak, így már a száj nyálkahártyáján keresztül felszívódik jelentős részük. Zöldségekről és gyümölcsökről lévén szó a tápanyag felszívódása 100%-os, elfogyasztása pedig napi 2-3 evőkanálnyi. Édesanyám bélrendszerének periszatltikus mozgása, ha jól írom, kb 2 hét elteltével normalizálódni látszik a Gabomix rendszeres fogyasztásának hatására, melyből nagyon finom joghurt vagy kefír készíthető, meggyes vagy zöldalmás ízzel. Nagy sláger a csicsóka (2-es típusú cukorbetegség javulására), a citrom, az áfonya, a zöldségmix (ez a vegetához hasonlít, csak nincsenek benne káros anyagok), bodza, amely jó az influenza vírusok ellen (ne oltattam be magam, s nem is fogom). Eddigi legextrémebb változást egy hölgy érte el, aki 6 hét alatt 27 kg-ot fogyott, elhalasztották a pajzsmirigyműtétéjét (örökre), miután beállt szervezetében az egyensúlyi állapot. Mi a konzekvencia? Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, biotermesztésből, előzzük meg betegségeinket, olvassuk el, amit megveszünk, mit tartalmaz.

    További infó: www.flavantic.hu , ajánlós kód: 22038951

    VálaszTörlés
  17. Kedves Fórumozók!

    Elnézést kérek, de elfelejtettem írni szervezetünkben lévő gyorsan és lassan szaporodó sejtjeinkről. Nem csak a daganatos sejtek szaporodnak gyorsan, így azok pusztítsa más, szerveztünkben fontos szerepet betöltő sejtjeinket is károsítják (chemoterápia, sugárterápia), ezért fontos, hogy a daganatos sejtekben felhalmozódó méreganyagokat kiürítse szervezetünk, amelyben fontos szerepe van a hazánkban termő céklának, az egyedülálló homoktövisnek, amely ananásszal lett felitatva, hogy ne legyen rossz íze, emellett nagyon jó gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

    De ebben a témában sokkal több infót lehet olvasni egészségvédő klubunk honlapján a www.flavantic.hu oldalon, ahol az ajánlói kód 22038951.

    Egy érdekes idézet:

    "Nektek adok az egész föld színén minden maghozó növényt, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: mindez legyen a ti eledeletek." Ter 1,29 Ez alapján a génkezelt, mag nélküli mandarin pozitív hatása megkérdőjelezhető...

    További szép napot minden kedves fórumozónak!

    VálaszTörlés