2008. december 5., péntek

Louise L. Hay Éld az életed c. könyve szerint

Betegség: Daganat (Tumor)
Lehetséges ok: Régi sérelmek és megrázkódtatások őrizgetése. Lelkifurdalás.

Igen. Egyetértek. Rólam szól. Rólatok, akik szintén daganattal büntetitek magatokat, nem szól?

Hát én mégiscsak azt gondolom, hogy nem úgy vagyunk összerakva, hogy van egy lelki, pszichés működéstől független test, ami magától, befolyásolhatatlan, sőt rejtélyes genetikai, evolúciós programok alapján működik. Hanem igenis azt gondolom, hogy igaza van Eperjes Károlynak, aki szerint a mondás úgy helyes, hogy "ép lélekben - ép test". Én elég régóta nem vagyok jól lelkileg, illetve hol jobban, hol rosszabbul vagyok, és szerintem itt keresendő a genetikai aktiválódás kulcsa. Ezt nem azóta találtam ki, amióta ilyen könyveket olvasok, mert kb. amióta olvasok, "ilyen" könyveket olvasok, hanem egyszerűen meggyőződéssel vallom, hogy a lelki működésem, az elmém, az "énem" kiadta az önpusztító parancsot egyszer az agyamnak, a testem sofőrjének - ahogy Domján László mondja-, és ennyi időbe telt, mire a program elkezdett aktiválódni. És hiszek benne, hogy ha rendbeteszem a lelkem, nem lesz többé daganatom. Ámen.

11 megjegyzés:

  1. Gabi!
    Eperjes Károlynak bőlcs mondása jobban tetszik nekem, mint profod elmélkedése a génekről. Persze a gének nagyon fontosak, de igenis lehet befolyásolni az agyunkkal azt, hogy megbetegszünk-e. Ezt viszont már nemcsak Eperjes Károly és Domján László mondja.

    A Te profod sem tud olyan sokat az agyról, mert ez még mindig titokzatos része a testünknek. De azt mi már tudjuk, hogy agyunk irányitja a testünket. Te meg tudod gyógyitani agyadat is, mert elhiszed azt amit Eperjes Károly és Domján Laci mond.

    puszi

    Éva

    VálaszTörlés
  2. Gabi, igazad van, ha nem is 100%-ban, de igenis léteznek pszichoszomatikus betegségek. Az én endometriózisom mindig a lelki válságok idején tombol igazán, és ez nemcsak érzés, hanem objektíve, UH-val igazolható ciszták, szövettanilag igazolható elváltozások formájában jelentkező tünet.
    A lélek nemcsak gyógyítani, tud, hanem betegíteni is!

    VálaszTörlés
  3. Elgondolkodtató, amit írsz, Panni. Te milyen módszerrel, konfliktus-feloldó, relaxáló technikával kezeled magad és a problémáidat?
    Gondoltam rá, hogy elviszem (megint) a pszichémet áterhez/ológushoz, mert Borikám mellett nincs időm napi akár félórát is meditációval tölteni, egyszerűen nem bírom megszervezni. Elalvás előtt meg annyira fáradt vagyok, hogy bezuhanok az ágyba és rögtön elalszom. Ellenben nem akarok gyógyszereket sem szedni, továbbá nem hiszem, hogy simán "depressziós" lennék, mert néha nagyon pörgök, tele vagyok energiával, tervekkel, máskor meg tényleg iszonyúan levert... A pszichológus néni nekem a szülés után sem segített semmit, sőt még büszke is voltam magamra, amiért úgy éreztem, sikerült benne azt a képet kialakítanom magamról, hogy velem minden rendben, és hmm... szóval sikerült átvernem.

    VálaszTörlés
  4. Hát bizony Évaa, mostanában megint eltűnődtem azon, hogy érdemes lenne elmennem egy ismétlő AK-tanfolyamra, mert mintha a napi pörgésben elfelejtettem volna mindazt a hasznosságot észben tartani, amit ott, akkor 2002-ben elsajátítottam. Pedig ha csak a gondolatnagytakarításra gondolok... Szóval igen. Én rengetegszer elmondtam, hogy XY az AGYamra megy, XY-tól "bedurran" az AGYam... stb. Hát ezek szerint az agyam komolyan vette, hogy XY-nak "saját magára" kell mennie. :-) Tulajdonképpen döbbenetes. És itt eszembe jut Szepes Mária egyik mondata: hogy tudatlanságában fekete mágus a képzelet.

    VálaszTörlés
  5. Utána is néztem gyorsan: itt található: Szepes Mária:
    A mindennapi élet mágiája
    http://www.terebess.hu/keletkultinfo/szepes1.html

    "Mindenekelõtt az általában félretett, megvetett vagy babonásan elutasított mágia fogalmának pontos definíciójával kezdeném. A rnágia valójában erõt jelent. A képzelet önmagát megvalósító varázserejét. S ha a varázserõt is idegenszerûnek érzik, hivatkoznom kell a modern orvostudomány felismerésére amely szerint a legtöbb betegség, az organikus bajok is, pszichoszomatikus - idegi - eredetûek, s többnyire valamely betegséget feltételezõ képzelgésekkel rettegéssel kezdõdnek. Ilyen például a rákfóbia, fulladás, tériszony, de nyilvánvalóan feszültségbetegség többek között a struma, cukorbaj, colitis, némely szívzavarok, gyomorfekély, vérnyomás-ingadozás, kinyomozhatatlan eredetû allergiák; sorolhatnám a végtelenségig. Csaknem valamennyit a felelõsségtõl, mellõzöttségbõl, csalódásokból s egyéb pszichés sérülésekbõl "betegségbe menekülõ" tudattalan védekezés váltja ki. S minden ilyen folyamat "teremtõ képzeletünkbõl" burjánzik elõ. Mert a képzelet nagy varázsló. És öntudatlanságában fekete mágus! Érzelmeink, gondolataink sugárnyomásával addig irritálja valamely szervünket, idegrendszerünket, anyagcserénket, szívünket, bõrünket, mirigyeinket, míg azok elõször tüneteket mutatnak, majd valóban engedelmeskednek a veszedelmes szuggesztiónak. Iszonyaink zárótüzébe került szerveink, egész fizikumunk valódi szindrómát - betegségmûvet - produkál."

    VálaszTörlés
  6. szia Gabi!

    Nem kell elmenned,ismétlőre,hiszen belsuguli jóvoltából,hallhatjuk a januári tanfolyamot.
    itt a link:
    Eredeti szerző belsugului Üzenet megjelenítése
    Itt van a 2-3 héttel ezelőtt megígért meglepetésem.

    Az alábbi linken megtalálható Domján László "Agykontroll Tanfolyam" című előadása, melyet 2008 Január elején tartott Budapesten (2 hétvégén keresztül). Kb. 40 órás hanganyag (nem studió vétel!!!) és a kézikönyv, valamint egy rövid, általam készített ismertető. A tanfolyam közben elvégzett meditációs gyakorlatokat külön is beraktam, azok külön is meghallgathatok az ismétlők számára.
    http://rapidshare.com/users/PP311D

    Használjátok egészséggel és örömmel.
    (Cserébe a sok jóért amit megosztottatok velem).

    Bőség Forrása


    Ha nincs kedved töltögetni,kiírom és elküldöm Neked,csak jelezd légyszi!
    puszi
    Gizi

    VálaszTörlés
  7. Szia Gabi!

    Hát, sajnos nekem sincs nagyon időm a lelkemmel foglalkozni, igyekszem azért azokat a problémákat gyökerestül megszűntetni, amik a bajt okozzák.
    Én pl zokszó nélkül felmondok, ha a munkahely pszichésen nincs rám jó hatással. Most a csemetém okoz gyakran fejtörést, ezt is igyekszem kordában tartani. Szóval én inkább lemegyek a gyökerekig és ott irtok; pszichológusnál 5-ször voltam életemben, nagyon sok sérülést okozott, hihetetlenül haragszom rá és ő tehet róla, hogy nem hiszek az egészben.

    Panni

    VálaszTörlés
  8. Sajnos ez a pszichológus dolog is olyan, hogy meg kell találni azt a személyt, akiben megbízunk, és tényleg úgy érezzük, hogy segíteni tud nekünk. Nekem eddig szerencsém volt, mert nagyon sok évvel ezelőtt jártam egyhez, aki szintén rengeteget segített az akkori problémám feldolgozásában, és most, hogy én is az agydaganatosok táborát gyarapítottam, elkezdtem járni egy olyan pszichológushoz, aki onkopszichológiával is foglalkozik. Hihetetlen sokat segített. Az emberek körülöttem nem akarták elhinni, hogy rövidesen agydaganat műtétem lesz, mert egyáltalán nem voltam depis, és most már 3 héttel a műtét után is nagyon jól vagyok. Már akár munkába is vissza tudnék menni, ha lehetne. Nagyon jól viseltem az egészet, és ezt mind a pszichológusnak köszönhetem. Műtét óta nem voltam, mert most szüleimnél vagyok, ő meg Pesten, de semmi baj nincs.
    Valahogy olyan furcsa, mert gyakorlatilag elfelejtem, hogy milyen műtétem is volt 3 hete, és úgy szólnak rám, hogy azért ne csináljak még bizonyos dolgokat. Valahogy olyan fura érzés, mintha ez az egész nemi s történt volna meg velem, és nem is lett volna agydaganatom. Pedig tudom az eszemmel, hogy sajnos ez kiújulhat, de nem foglalkozok vele, élem az életem, mint akárki más.
    Gabi, ne hagyd el magad!!! Ne olvasgass ilyen könyveket, és ennyit, mert azzal csak még jobban a depibe taszítod magad.
    Tedd azt, amihez kedved van, menj el kozmetikushoz, fodrászhoz, szépülj, menj el masszíroztatni!!! Hidd el, hogy ezek nagyon jók a léleknek és a testnek, és sokkal jobban fogod magad érezni. Nekem már az is rengeteget segített, hogy elmentem vásárolni, és vettem magamnak egy pulóvert!

    VálaszTörlés
  9. Hello,

    Én más témában jártam pszichiáterhez, mert depressziós voltam, úgy 17-18 éves koromtól úgy 22 éves koromig. DE. Csak úgy működik a dolog, hogy az ember önmaga akar változtatni. És megtalálja azt a szakembert, aki szimpatikus, akivel jól érzi magát, akiben megbízik. Anélkül az egész nudli, önbecsapás. Én akkor úgy éreztem, hogy nagy szakadékba zuhanok, nagyon elkeseredett és szomorú voltam, tele csupa sötét gondolattal, stb. De azt éreztem, hogy ez így nem mehet tovább, ez így nem jó, ezt így nem akarom. A cssaládom nem tudott volna segíteni, lévén az elfogultságuk okán IS alkalmatlanok lettek volna akkor erre, s épp velük volt problémám.
    Szerencsém volt, nagyon jó szakemberhez járhattam és együtt lábaltunk ki a bajból. Vagyis megtanultam másképp gondolkodni, nem mindig csak egy oldalát nézni egy adott dolognak.

    A műtéthez és túléléshez csak egy példa: egy hónapja meghalt egy bringás ismerősöm (lány: Lensver/Natalie) bár nem volt beteg, de kirándulás közben szakadékba zuhant és szörnyethalt. Úgy ment el, hogy sem ő, sem a párja nem készülhetett fel erre. Életvidám, örökoptimista lány volt, rengetegen voltunk a temetésén. Pakk. Vége. Döbbenten álltunk a sírjánál és napokig nem fogtuk fel... Nyilván egy daganatos betegnek ez nem vigasz, de úgy gondolom, hogy az élet minden cseppje kincs, amit nekük szán a sors! Becsüljük meg.

    Remélem senkit nem bántottam meg a fentiekkel, de szerettem volna érzékeltetni, hogy amikor az ember hadakozik és alkudozik a sorssal, közben van olyan, akinek erre nem volt ideje. Én gyógyulást kívánok mindenkinek, és hogy legyetek lelkileg is jól!

    Gabikám, keress egy olyan pszichológust, akivel MERSZ őszinte lenni, miközben magaddal szemben is az vagy. Na nem mondom, hogy azonnal Csernushoz kell rohanni, de addig kell keresni, amíg nem találsz. Nagyon drukkolok neked! Erős vagy, fel fogsz állni a gödörből! Ennyire ismerlek! :)))

    Puszillak,
    Messi

    VálaszTörlés
  10. Hahó Gabi! Mi újság? Már régen jelentkeztél!!

    VálaszTörlés
  11. Boldog névnapot, Gabi!

    VálaszTörlés