2008. október 7., kedd

Tej, listák, hivatkozások

Itt a szomorú vég, sötét, Bromocriptin-szín felhők borultak a prolaktin hormonomra. :-) Na jó, ez nem vicces. Eljött Borikánk számára az idő, búcsút kell vennie a fincsi tejcitől és a reggeli-esti összebújástól. Tegnap reggel kezdtem el a tejapasztó tablettát szedni, tehát éjjel nem sokat aludtunk. A szívem szakad meg a kétségbeesett sírástól és attól, ahogy távol kell magamtól tartanom, mert tépi le a ruhámat. Sajnos a műtét miatt kell az ablaktáció. Kap 3-as számú, elválasztó tápszert némi cukorral. (Igen. Cukorral. Anya egészséges ételes és "bio" elveit meg elfújta a szél...) Szerintetek szereti? Jó, jó, már nem a túlélése múlik az anyatejen, végül is a 14. hónapját tapossa. Viszont lehet, hogy lelki traumákat okozok neki... Van anya, de nem kaphat belőle. Este apa vállán alszik el, hosszas sírás után. Hogy örültünk, mikor végre lett elég tej, most meg annak kell örülni, ha nem lesz.

Megnéztem a Bakancslista c. filmet Jack Nicholson és Morgan Freeman főszereplésével. Nem éppen kórházba vonulás előtti napokra ajánlható, nekem mégis nagyon tetszik. Elhangzik benne egy utalás Elisabeth Kübler-Ross könyvére, amelyben leírja, hogy milyen lépéseket járnak végig a betegek a betegség diagnosztizálásától a halál lehetőségének elfogadásáig. Ezek az állomások a következők: tagadás, düh, alkudozás, depresszió, belenyugvás.

Az alkudozás szakaszában vagyok. Kübler-Ross azt írja: „Jó magaviseletéért” jutalmat kér; néhány fájdalommentes napot, az élete meghosszabítását. Időt akar így nyerni egy kijelölt dátumig vagy eseményig. Ez az alkudozás leggyakrabban - bár sokszor titokban - Istennel történik."

Továbbá, ahogy fogynak a napok jövő hét hétfőig, egyre terebélyesedő halálfélelmem is van.
A halálfélelemnek pedig öt alaptípusa különböztethető meg: "Fájdalomtól, szenvedéstől való félelem. A szerettektől, társaktól való elválás miatti félelem. Önmagunk jelentőségének elvesztésétől való félelem. Az ismeretlentől való félelem. A megsemmisüléstől való félelem."
Én titokban azért attól is félek, hogy van valami a halál után, és jól meg leszek büntetve. :-) Jó-jó, tudom, már megint miken jár az eszem!! Pozitív gondolkodás!!! Nem halálos beteg vagyok. Agydaganatom van.

Művelődjünk!
Kepes András lelki válsága miatt lett rákos
A változás személyiség-dinamikája
A C-vitamin csökkenti a rákgyógyszerek hatását
Az immunrendszer megerősítése

5 megjegyzés:

 1. Sok kitartást kívánok Neked Gabi!

  Borika elválasztása miatt szerintem ne aggódj, hamar túl fog jutni rajta. Nekünk anno mindhárom gyerekünkkel 4-5 hónap után le kellett állnunk az anyatejjel, mert tejcukor érzékenyek voltak. Ennek ellenére egészséges, erős gyerekek lettek.

  VálaszTörlés
 2. Gabi, de te nem fogsz meghalni (legalábbis nem a következő 50 évben), szóval a többi fázist kihagyhatod :-)

  VálaszTörlés
 3. Gabi, ha szeretnél a "haldoklás" fázisairól olvasni, íme egy link, elég jól össze van szedve: http://www.lelkititkaink.hu/halal_fazisai.html
  Egyrészről meggyőződésem, hogy nem fogsz meghalni, másrészről viszont értelmes, intelligens nő vagy, természetes hát, hogy szeretnéd megérteni a saját érzéseidet.
  (Érdekes, hogy amikor nekem halálfélelmem volt - májusban volt egy csúnya belső vérzésem -, én önző módon a családomat sajnáltam, mert tudom, hogy nagyon szeretnek és tudom, mekkora kín lenne nekik elveszíteni Anyát.)

  Az elválasztás az sajnos ilyen, de hidd el, Bori két hét múlva azt se fogja tudni, mi az a cici, egyszerűen nem fogja tudni az evéshez kapcsolni. Nem lesz semmilyen lelki traumája :-)

  VálaszTörlés
 4. Drága Panni!
  Köszönöm!
  Magam is azt gondolom, amit írtál, hogy intelligens nő vagyok, de legalábbis lám-lám olyan, akiben nem hal éhen az agyrák! ;-))
  Köszönöm a linket, megnézem. Engem egyébként nagyon érdekel mindenféle pszichológiai téma, ezt az oldalt még nem ismertem! Köszi.
  G

  VálaszTörlés
 5. Kedves geot!
  Ha hiszed, ha nem, éppen egyik nap rád gondoltam. Konkrétan beugrott valami miatt a neved... Van ilyen. Köszönöm a bíztatást. Puszillak és fogunk még együtt bringázni!!! Gabi

  VálaszTörlés