2013. augusztus 3., szombat

B...us...

Jézusmária! Nem tudok mit kezdeni a kötekedő -- és névtelen -- hozzászólásokkal...

Maradjunk annyiban, hogy régebben is intelligensebb voltam a sokévi átlagnál, és szerencsére sem a helyesírásom, sem az agyam (vagyis az agykérgem, amit "én"-nek él meg az ember) nem sínylette (még) meg a tortúrát.

Valami buta oknál fogva azt képzeltem, hogy azzal, hogy leírom, hogy mi történik velem, TALÁN tudok segíteni másoknak, akik még az események előtt állnak...

De ha ne írjak inkább, csak egy szavatokba kerül, és befejeztem ezt az egész marhaságot.
Több időm marad másra...
Szóljatok csak, ha idegesítő ezt a blogot olvasni.

27 megjegyzés:

  1. igen-igen, a sértődékenység is személyiségzavarra utaló tünetecske lehet...

    VálaszTörlés
  2. Írj csak továbbra is, én olvasom.

    VálaszTörlés
  3. Gabi, ne viccelj, írd tovább, a kötekedőkkel pedig ne foglalkozz, tudod, mindenki okosabb... :-/

    VálaszTörlés
  4. Mi férfiak nem vagyunk grafománok, mint hölgy társaink. De eljön az a pillanat, amikor természetes lustaságunkon felülkerekedik az igazságérzet.
    Én a „férjet” áttételesen ismerem, a bloggert csak elbeszélésekből.
    „Névtelen” védelmében kellett megszólalnom, akinek csupán annyi a bűne, hogy megpróbálta felhívni a figyelmet egy véleménye szerint ellentmondásos kijelentésre. Valószínűleg nem neurológus, mint ahogyan Panni és a többi hozzászóló sem, ha nem tévedek. Kár, hogy nem tudjuk meg, „Névtelen” hogyan került a blogra és kár, hogy nem írt ki legalább egy szignót, mert ez lett az ellene irányuló negatív megjegyzések alapja.
    Én sem írok teljes nevet, legyen elegendő a G.
    Hiteltelnek a bejegyzések számomra is. Az első sokkot a rossz hír kapcsán posztolt blogbejegyzés okozta, szerintem bárkinek aki olvasta: a bloggernek nagyobb fájdalmat okoz egy ír tengerparti látogatás elmaradása, mint az alig 6 éves gyermek hátrahagyása? Egy kommentelőnek kellett erre felhívni a figyelmét? Annyira még egy daganat sem torzít személyiséget, hogy az anyai ösztön fel ne üsse fejét!
    A második a folyamatos véleményváltoztatás. Jó, ez lehet a betegség velejárója, de az, hogy egyik nap kijelenti, ő bizony nem megy onkológiára, aztán sugarazni nem hagyja magát, most végül minden kezelést bevállal.
    Végül Weronika kérdezte minap, félreértett-e valamit a férjjel kapcsolatban. Nem, kedves Weronika, Ön jól emlékszik: blogger maga korábban többször jelezte, hogy nincsenek együtt. Blogger két éve elhagyta a „férjet”. Az okokra nem térnék ki, de a baráti kör azóta nem méltányolja blogger személyét, szerintem ezzel mindent elmondtam.
    Balázs azóta (régi-) új kapcsolatba kezdett valakivel, aki többször bizonyította, hogy nem csak a jó időkben áll mellette. Ezzel bizonyára blogger is tisztában van, hiszen Balázs elsősorban a barátnőhöz kerékpározik hétvégente. MINDEN rendben van közöttük? A különélés, a közös programok hiánya egy rendben lévő kapcsolat ismérvei volnának?
    Összefoglalva tehát, a fentiek és az ismerősöktől származó információk alapján blogger finoman fogalmazva egy született hazudozó.
    A kedves Kommentelőknek a blog olvasásánál tartalmasabb és értelmesebb szórakozást ajánlanék, hacsak nem ugyanazért teszik amiért én: alacsony vérnyomásom megemelésére.
    G

    VálaszTörlés
  5. Gabi! Szerintem jogod van kedved és érdeked szerint változtatni a véleményed. Attól még, hogy Édesanya vagy, jogod van más dolgokra is vágyni és ezt kimondani. Szerintem jogod van a párkapcsolatodat, vagy bármi mást, máshogy látni, mint a kívülállók, még ha ezt "hazugsággá" egyszerűsítik is mások. Sőt, szerintem hazudni is jogod van :). Ez a Te blogod!
    Ez csak egy átmeneti időszak, ne akadj ki! Gyógyulj meg mielőbb!
    Kriszta

    VálaszTörlés
  6. Ez egy önigazoló önkommentnek tűnik, kedves „Krisztina”.
    Nem, „Krisztina”, egy daganatos vagy más betegnek sem végtelenek a jogai. Nincs joga a betegségével zsarolni, annak okán bűntudatot kiváltani a környezetéből. Nincs joga depresszióba rántani szeretteit vagy bárki mást. Hagyja őket, hadd éljék az életüket, ön intézze a betegségét minimális segítséggel, mert a végén csak meg fogják utálni azért, amiért elvárja, hogy Ön körül forogjon az ő egészséges életük is. Higgye el, tudom mit beszélek, naponta látom!
    Egészségügyben dolgozóként pedig kijelenthetem, hogy senkinek nincs joga áltudományos értekezésekkel félrevezetni hiszékeny olvasóit. Nap mint nap találkozom teljes pánikban fürdő páciensekkel, akik ezt és azt olvastak a neten. Győzzem meg őket ezek után arról, hogy az epekövük nem Hepatitis C. Nem tudom, Ön miért gondolja úgy, hogy ezzel a bloggal bárkin segít. Nincs két egyforma daganat, nincs két egyforma tünetegyüttes, ön ezzel maximum hipochondriát idéz elő pár naív emberben.
    Ha javasolhatom, kezdjen valami pozitív új blogot teljesen más témában, ha már annyian kedvelik a stílusát és Ön ebben érzi magát kiteljesedni. De azzal számolnia kell, hogy ott is kaphat negatív hozzászólásokat. Vagy el tudja fogadni, hogy nem mindenkinél népszerű, vagy ha ezt rosszul bírja, inkább publikálja az írásait egy zárt csoportnak.
    A betegségét illetően pedig étrendre és másra mutogatás helyett érdemes volna egy önvizsgálatot tartani. Nem lehet, hogy - még a saját magával szemben is - „őszintétlenség” (hú, mekkora úriember voltam), mint lelki tényező a kiváltó ok? Szent Péter előtt már kissé késő lesz, tőle rövid az út azon a csúszdán lefelé...
    Újra G

    VálaszTörlés
  7. Egész hónapban nem ültem a számítógépemnél kétszer, de most pár óra alatt másodszor is "rákényszerülök", mert telefonról nem fogadja el a hozzászólásomat (de miért?).

    G! Kérlek, maradjunk a Krisztánál, senki nem szólít Krisztinának. És attól, hogy (nem-ön)"igazolok", még létezem, nem ritka, hogy emberek egyetértenek.

    Szép estét! Kriszta

    VálaszTörlés
  8. Ne haragudj, de nem bírom ki Kedves G. Ki a picsa mondta neked, hogy nem vinném magammal a gyerekemet??? SZÁLLJATOK MÁR LE AZ ÍR TENGERPARTRÓL!!! NEM ONNÉT ÍROK...

    VálaszTörlés
  9. AZÉRT VÁLLALTAM BE MÉGIS A SUGARAZÁST, MERT KATOLIKUS KERESZTÉNY KARIZMATIKUS ISMERŐSEIM ELVITTEK MAGUKKAL EGY GYÓGYÍTÓ NAPRA KANIZSÁRA. A PLÉBÁNIA ÉPPEN VÉLETLENÜL A "SUGÁR ÚTON" VOLT. ENNÉL TÖBB JEL NEKEM NEM KELLETT. NA EZ AZ OKA. DE HA MÁR EZ IS BAJ...

    ÍGY MÁR JÓ???
    AMÚGY MEG, EBBEN A HŐSÉGBEN MIÉRT NEM A STRANDON VAGYTOK???

    VálaszTörlés
  10. Kedves G!
    Kinek van manapság Rendben Lévő Kapcsolata??? Egyébként pedig ha ennyire ismered a történetemet/történetünket, akkor kár is bármit írnom, ha elkönyveltél "született hazudozónak"...
    Köszi az infót amúgy, nem tudtam róla, hogy hová biciklizik Bori apukája.

    VálaszTörlés
  11. Ott biztosan lehet inni is eleget.

    VálaszTörlés
  12. Gabi, csak folytasd.ellenvélemények és hülyeségek mindig vannak.bármit is csinál az ember, mindig akad egyvalaki minimum aki kötekedni fog.én nem értem, ha valakinek nem tetszik a blog, akkor miért olvassa? pláne ebben a melegben ahogy mondod...Sz. Bea

    VálaszTörlés
  13. Úgy érzem itt valami másról kezd el szólni a diskurzus. Szerintem Gabi daganata itt a lényeg! Takarodj innen G! Mi a célod? A véleményem inkább személyesen nyújtanám át neked. Remélem érted! Bár nem tudom ki vagy te gyáva. Simon Balázs

    VálaszTörlés
  14. Hűűűű, Balázs, köszi, hogy bekeményítettél!!! ;-)

    VálaszTörlés
  15. Szia Gabi!

    Hihetetlen, hogy milyen emberek találnak a blogodra :((

    Ne foglalkozz a negatív kommentekkel (bár nyilván ez nagyon nehéz lehet, még így is nagyon bosszantó olvasni, hogy nem nekem címezték, hát akkor te mit érezhetsz!).
    Hidd el, hogy nagyon sokunkat érdekel, hogy érzed magad, hogyan éled meg a kezeléseket. Jó lenne, ha nem hagynád abba a blog írását.
    És persze várjuk a jó hírt is a következő MRI vizsgálat után! (ez akkor lesz, amikor letelik ez a 30 kezelés?)

    sok puszi, és jobbulást kívánok!
    magdi

    VálaszTörlés
  16. Ne hagyd abba az írást semmiképp.Már én is gondolkodtam rajta hogy indítok egy ilyen, de még nem szántam rá magam. Igen is sokat jelent, ha más, élő agydaganatos emberektől hall bizonyos dolgokat. Az ilyen Névtelen senkikkel meg fölösleges foglalkozni, csak azt nem értem hogy talált ide a blogra?

    VálaszTörlés
  17. Lehullt a maszk, felfedte a kígyóbőrt. Alpári!
    Gyereket Írországba? Szövegértés: egyes, leülhet! Repülni a maga állapotában? Felelősségérzet: egyes, leülhet!
    Simon Balázs: gyalázkodó szivolát védeni – lúzerségből vörös diplomáját átveheti!
    G

    VálaszTörlés
  18. Gabi! Gyomorforgató amit olvastam kedves G-től... Azt mondom ne törödj csak egyetlen dolggal, és az a gyógyulás!Mindent bele, jó, hogy elkezdted a kezelést, nyilván ezt sem a tengerpartért teszed. :)
    Többet nem is fűznék G. megnyilvánulásához, mert egyszerűen nem érdemes rá...

    bécsyorsi

    VálaszTörlés
  19. Kedves G!
    Miért kell mindenkinek beszólogatni? Hidd el, vannak, akik érdeklődnek egy régi ismerős sorsa, gondolatai iránt, ezért olvassák a blogját. Ha szerinted fikció, akkor kezeld úgy. Ennyi.
    Gabi, légy erős, írd ki magadból, amit akarsz!
    geot

    VálaszTörlés
  20. Csak annyit, hogy akinek agydaganata van, az ne is repuljon mar? Konkretan egyesek szerint inkabb assa el magat...
    Ne izgulj Gabi, sajnos itt egyesek meg Nalad is sokkal betegebbek, es azon mar a sugar+kemo sem segit...

    VálaszTörlés
  21. Ööö, én most döbbenten ülök, és köpni-nyelni sem tudok. Ugyan én voltam, aki rákérdezett férjre, de már nagyon bánom, ugyanis ez az, amihez tulajdonképpen semmi közöm. Sem nekem, sem másnak. Ez a blog Gabi agydaganatáról szól, nem a magánéletéről (bárcsak pusztán arról szólna), és bár nem ismerem őt, sem G-t, és nem tisztem eldönteni, kinek és miben van igaza, de abban biztos vagyok, ez egy "halálosan" komoly téma, aminek Gabi az elszenvedője, ergo mindenki más, aki nem beteg, csak találgathatja, mi játszódik le benne. A hozzátartozói is. És valóban, senkinek nincs joga zsarolni senkit, de meglehetősen önző dolgo lenne elvárni, hogy viselkedjen úgy, mintha semmi baj nem lenne, azért, hogy az egészséges rokonok, barátok ne érezzék rosszul magukat. Ehhh. Kétlem, hogy pofonegyszerű feldolgozni, és attól, mert ő nem azon siránkozik minden nap, hogy mi lesz a kislányával, nem járna ezen az esze meglehetősen sokat. Ahogy azt is kétlem, hogy azért járna a sugárra, mert Írország lebeg a szeme előtt. Az meg, hogy meggondolta magát a sugárral kapcsolatosan, miért olyan meglepő? Az ember ennél kisebb horderejű dolgokban is képes változtatni a véleményén, azért az meg kicsit sem mindegy, hogy sugár alá dugja a buksiját, vagy sem. Mérlegelt, és más lehetőség nem lévén, belevágott. Drukkolok, hogy segítsen.
    Weronika

    VálaszTörlés
  22. Kedves Weronika!
    Köszönöm a szavaid! :-)

    VálaszTörlés
  23. Teljesen érthetetlen G viselkedése. Nem állíthatom, hogy ismerem Gabit, de azt tudom, hogy egy időben bizony volt bakancslistám (azt hiszem, az ide írogatók többsége sajnos jól tudja, mi az) és a tételek jó része nem gyerekkel/családdal való időtöltés volt. Akkor szabad ítélkezni egy helyzetről, ha már átéltük. Akkor sem illik.

    VálaszTörlés
  24. Panni Drága! Köszönöm, hogy vagy! :-)

    VálaszTörlés
  25. Én nem ismerem Gabit, csak FB-os csoportból, de az írásai alapján eszembe nem jutott, hogy ne írna igazat, és hiteltelen lenne. Aki képes a szövegértésre, logikusan gondolkodni, semmi oka a kételkedésre. A betegség tüneteivel kapcs. meg ugyan honnan tudná, mit érez, aki még nem tapasztalta??
    Valami hihetetlenül kicsinyes és idióta dolog belekötni a szavaiba, Írországba, meg hogy nem emlegeti eleget a kislányát. Ééééés? Azt ír le, azt oszt meg a blogján, amit akar. Ha nem akarja, nem írja le, naponta hányszor gondolt rá, mi lesz a kislányával. És ha 1× sem, az se jelenti azt, hogy rossz anya, uramisten... Különben is kinek mi köze a magánéletéhez??! Amúgy meg nem kötelező olvasni, ha nem tetszik. És le lehet szakadni róla, lehet "értelmesebb" dolgokkal foglalkozni.

    VálaszTörlés